PLANTFORCE MSM Poeder

De vervaardiging en de kwaliteit van MSM is over het algemeen een zeer ingewikkeld gebied om zich vertrouwd te maken met. Mede doordat de chemie achter moeilijk te begrijpen kan zijn, deels omdat er een aantal historische uitspraken over MSM productie die moeilijk transparant graad van. We proberen hier om een ​​fundamenteel inzicht te krijgen in de kwaliteit van onze MSM, die we nuttig kan zijn geven, en als je geïnteresseerd bent in meer informatie, of voor meer informatie over MSM te leren in het algemeen, dus er is veel informatie online.

Tegenwoordig wordt bijna alle MSM in de wereld gewonnen uit aardolie. Nog niet zo lang geleden erkende de gezondheidsindustrie dat de beste kwaliteit van MSM voor menselijke consumptie werd gewonnen uit houtpulp. Hier werd meer in het bijzonder verwezen naar "dennenbomen" en er waren merken op de wereldmarkt die alleen naar deze grondstoffenbron verwezen. Het zou een beetje romantisch kunnen zijn, omdat de grondstof papiermateriaal was dat, via een aantal chemische processen, DMSO extraheerde, dat vervolgens in MSM kon worden omgezet. In de regel zou dit de kwaliteit van dit type MSM echter niet moeten veranderen, ook al is het verhaal misschien iets romantischer dan de realiteit.

De gelukkige dagen van "MSM van pijnbomen" kwam tot een abrupt einde toen de Chinese uitvinder van een goedkope methode, waarbij, in plaats van het gebruik van houtpulp / papieren materiaal als grondstof bron zou kunnen synthetiseren uit aardolie. Aardolie is een fractie van ruwe olie en het is veel goedkoper dan houtpulp. Dit betekende dat men DMSO

msm_DK_1024x10242xjpg

(dimethylsulfoxide) uit aardolie kon synthetiseren en deze DMSO vervolgens in MSM kon omzetten. Het gevolg was dat vrijwel alle producenten hun productiemethoden veranderden en verschillende bedrijven brachten de productie naar China. De kwaliteit van MSM nam enkele nieuwe wendingen, en in veel gevallen waren ze niet positief, maar de vraag is waarom bijna niemand de traditionele productie van MSM voortzette als het zo goed was?

Hoewel het een beetje onlogisch lijkt, is de verklaring echt heel redelijk: de productie van MSM vereist eerst de vorming van DMSO. Zonder DMSO, geen MSM. DMSO zelf heeft talloze werkwijzen voor toepassing, zowel als transportmiddel door de huid van farmaceutische middelen (transdermale), medische behandeling met alleen DMSO, reinigen oppervlakken, onderdrukken het vriespunt van water, enz. Het doel is daarom voornamelijk DMSO produceren, bij voorkeur zo goedkoop mogelijk bijvoorbeeld U wilt geen onnodige bedragen betalen om 100.000 liter schoonmaakvloeistof te kopen. MSM is voornamelijk voor gezondheidsdoeleinden verkocht aan mensen en dieren, en de MSM-industrie, in vergelijking met de DMSO-industrie, is een kleine onbetekenende niche. Dus toen je de productie van DMSO veranderde, ging het automatisch verder dan de bedrijven die MSM aanboden.

In de praktijk betekent dit dat er wereldwijd maar heel weinig mensen MSM aanbieden die zijn afgeleid van plantaardig materiaal. We verwijzen naar de grondstof "plantaardig materiaal" en niet naar houtpulp / papiermateriaal, omdat al onze kennis aangeeft dat we eind 2010 stopten met het aanbieden van deze grondstof. Daarom moet er een nieuwe bron van grondstoffen worden gevonden voor de productie van separatorvlees, waarvan de oorsprong plantaardig materiaal is, en het kan bijvoorbeeld extractie uit plantaardige oliën zijn.

U kunt gemakkelijk lange discussies voeren over het verschil in MSM uit plantaardig materiaal en aardolie.

We hebben twee overwegingen overwogen:
- Het feit dat we persoonlijk liever MSM uit plantaardig materiaal, en niet de MSM die chemisch wordt gesynthetiseerd uit petroleum (en, helaas, vaak ten onrechte op de markt gebracht als een plantaardige bron). Dit wordt bevestigd door koolstoftesten.
- Ten tweede kunnen we zien dat de zuiverheid en kwaliteit van onze MSM bovenaan staan, wat geen kwestie is van levensbeschouwing, maar een kwestie van kwaliteitsanalyse. Een van de kwaliteitslabels bij MSM is onder andere: gehalte aan zware metalen. Onze MSM lost ook op zonder op de bodem van het glas te "grommen".